Handbalfysio.nl

Een fysiotherapeut met veel ervaring in handbalblessures en daarnaast ook nog zelf actief geweest op (inter)nationaal niveau als handballer. Een blessure opgelopen tijdens handbal en op zoek naar een fysiotherapeut die ervaring heeft met handbalblessures.

Geblesseerd en je kunt niet meer handballen. Of je kunt niet meer het maximale uit jezelf halen.

Fysiotherapeuten specialiseren zich steeds meer. Handtherapeut, manueel therapeut, schouderspecialist, dry needling en ga zo maar door. Vooral gericht op wat de fysiotherapeut kan toepassen. Maar wat is het doel? Jij wilt weer kunnen handballen. En daar moet het doel van de therapie liggen. Dus waarom ligt de specialisme van de fysiotherapeut niet op het einddoel van de client. Een fysiotherapeut met (inter)nationale ervaring als handballer is beter in staat om mee te denken, te analyseren en handbal-specifieke oefenprogramma’s op te stellen.

Return to performance in plaats van alleen return to sport!

De revalidatie van een cirkelspeler is in de eindfase anders dan die van een opbouwspeler.

We kijken niet alleen naar uitkomsten van sprongtesten, krachtmetingen en beweeglijkheid van een gewricht. We kijken ook naar de technische uitvoering van de werpbeweging of een sprongschot.

Niet alleen revalidatie maar ook blessure preventie. Onder andere het schouder blessure preventie trainingsprogramma. Knie blessure preventie programma. Enkel distorsie preventie programma.

  • Ieder seizoen krijg ik weer last van die schouder.
  • Toch vertrouw ik mijn enkel niet na het neerkomen bij een sprongschot.
  • Als cirkelloper moet je veel draaien en dan merk ik dat het nog niet zo gaat als voor mijn knie-operatie.
  • Ik heb 9 maanden gerevalideerd maar ik kan nog steeds niet meekomen op het niveau van mijn teamgenoten.