Handbalfysio.nl is een onderdeel van Fysiopartner Terborchlaan in Heerhugowaard. Een fysiotherapie praktijk die zich met name richt op orthopedische aandoeningen.

Mijn naam is Jef Aalmoes, fysiotherapeut en oud-handballer. Ik ben met handbal begonnen bij VZV uit ’t Veld. Daarna bij Kolping, Aalsmeer, Volendam en CSV gespeeld. In mijn jeugd ook 4 jaar jeugdinternational geweest en ook enkele A-interlands mogen spelen. Met Aalsmeer 2x landskampioen geworden en 1 x de nationale beker gewonnen. Met deze club ook Europacup wedstrijden gespeeld.

Blessures
Helaas ben ik zelf ook regelmatig geblesseerd geraakt. En met name een schouderblessure heeft mij aan de kant gehouden. Ondanks fysiotherapie en krachttraining kwamen de klachten regelmatig terug. Achteraf denk ik dat er meer mogelijk was qua herstel. Vandaar ook mijn interesse in het behandelen van bovenhandse sporters. De huidige kennis bij schouderproblematiek is de laatste jaren enorm toegenomen. Ik heb dan ook verschillende cursussen gevolgd om cliënten met deze klachten beter te kunnen helpen.

Kniekliniek
Daarnaast zie ik, sinds ik in 1999 afgestudeerd ben, veel mensen met knieklachten. Veel samengewerkt met sporters om ze, na bijvoorbeeld een voorste kruisband operatie, weer aan het sporten te krijgen. Hierbij zaten ook regelmatig handballers. En als je dan een lang traject hebt bij een blessure of operatie is het wel prettig om tijdens de revalidatie al bezig te zijn met jouw einddoel: “ weer kunnen handballen”.
Kortom jouw einddoel van de revalidatie is het belangrijkste. Om dit te bereiken is een goede samenwerking tussen fysiotherapeut en sporter essentieel. Daarnaast maak ik gebruik van mijn kennis opgedaan in cursussen zoals enkele hieronder staan vermeld:

  • Echografie (o.a. advanced shoulder, advanced knee)
  • Sportfysiotherapie (I.A.S.)
  • Onderzoek en revalidatie van de bovenhandse sporter (Ann Cools, deel 1 en 2)
  • Diagnostiek bij knieklachten
  • Voorste kruisband revalidatie
  • Patello-femoral rehabilitation masterclass (knieschijfproblematiek)
  • Lid Netwerk Orthopedie
  • Lid Schoudernetwerk